Textos pedra seca

“Arquitectura Tradicional en pedra seca: el patrimoni immoble de la comarca del Bages” de Jaume Plans. Treball de fi de carrera d’Humanitats (juny de 2006).

“Barraques de pedra seca a Mont-roig del Camp” d’Esther Bargalló i Martí Rom. Introducció del llibre publicat per Cossetània Edicions (maig de 2007).

“Una obra de sanejament del segle XVIII: la mina de desguàs de l’estany (el moianès)” de Jordi Morros Cardona i Carles Puigferrat Oliva. Publicat a la Revista AUSA núm. 166 (2010).

“Inventari de testimonis d’arquitectura rural al terme de Torrebesses (Segrià). Treball de base vers el fons del Centre d’Interpretació de la Pedra Seca” de Mateu Esquerda Ribes i Josep Preixens Llevadot. Publicat a la Revista d’Etnologia de Catalunya, núm. 39 (juny de 2014).

“Joan Miró i la pedra seca” de Martí Rom. Publicat a la revista “Ressò mont-rogenc” (05 de maig de 2015).

“Pasolini i la pedra seca” de Martí Rom. Publicat a la revista “Ressò mont-rogenc” (22 de juny de 2015).

“Paisatges de pedra seca”. Revista “El temps” (18 d’agost de 2015).

“Dossier curs de construccions de marges de pedra” (2015) del Grup de Recerca Aladrell. Bibliografia: “Les construccions de pedra seca” (2005) de Fèlix Martín Vilaseca i Josep Preixens Llevadot.

“La declaració de bé cultural d’interès nacional en la categoria de zona d’interès etnològic de cinc barraques de Mont-roig del Camp. El reconeixement del patrimoni en pedra seca com a integrant del nostre patrimoni cultural” d’Esther Bargalló, Martí Rom i Roger Costa. “Revista d’Etnologia de Catalunya” núm. 41 (març 2016). Accedir a:

https://www.raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/306747

“Inventari de construccions de pedra seca del Pla de Santa Maria” de Montserrat Oliva i Rosa Arnavat (juny de 2018). Accedir a:

http://www.elpladesantamaria.cat/noticies/primer-volum-de-linventari-de-construccions-de-pedra-seca

“La pedra seca com a motor de desenvolupament econòmic i social” de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC). És un extens dossier d’iniciatives sobre la pedra seca, fonamentalment,  a Catalunya (setembre de 2018).

“Les zones d’interès etnològic, una aposta pel patrimoni etnològic” de Roger Costa. “Plecs d’Història Local” núm. 171 (novembre 2018)

“La  pedra  seca  a  Catalunya després del reconeixement  de la UNESCO” de Roger Costa. “Revista d’Etnologia de Catalunya” núm. 44 (desembre 2019). Accedir a:

https://www.raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/370137

“Crònica de  l’Exposició Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” de Xavier Busquets Masuet. “Revista d’Etnologia de Catalunya” núm. 44 (desembre 2019). Accedir a:

https://www.raco.cat/index.php/RevistaEtnologia/article/view/370899

Catàleg en línia de l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” (2018):

https://cultura.gencat.cat/web/.content/cultura_popular/07_publicacions/edicions_singulars/documents/SD_Construint_territori.pdf

.