73 – Presentació del documental “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” (El Vendrell)

.

En el marc de la “11 Mostra internacional de cinema etnogràfic” (MICE), el dijous 14 d’octubre de 2021, a les 19 hores, a l’Auditori del Tívoli (Plaça del Tívoli, 3-7) del Vendrell, es farà la projecció del documental “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”. Aquest documental és una adaptació a vídeo de l’exposició de mateix nom organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT). Aquesta exposició es va fer per primer cop el novembre de 2019 a Torrebesses (Segrià) i, a hores d’ara s’està fent a Sitges (Garraf) i Mont-roig del Camp (Baix Camp). Actualment hi ha dues còpies fer itinerància. Ja són 18 indrets de Catalunya. Està planificada, per ara, fins l’agost de 2023, la qual cosa comportarà que s’haurà exhibir a 40 indrerts.  

Documental “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

Any de realització 2021

Durada (33’11”)

Realització: Dolors Garcia Martínez

El projecte d’adaptar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” a un format vídeo va néixer arran la COVID 19 i les dificultats per poder visitar-la presencialment.

Aquest documental pretén facilitar tant la visita virtual com ser eina educativa sobre la pedra seca a Catalunya. Així mateix pot ser utilitzat com material didàctic per facilitar el coneixement del patrimoni en pedra seca existent a Catalunya.

Sessió organitzada per l’Institut d’Estudis Penedesens (IEP), la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya i l’OPEI. En conveni amb el Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Ajuntament del Vendrell.

.