89 – Inauguració a Mont-roig de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El divendres 8 d’octubre de 2021, al centre cultural “Església Vella”, es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca Catalunya”, una mostra itinerant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i de l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional”.

Com que enguany s’acompleixen els 5 anys de la declaració, per part de la Generalitat, de 5 barraques de Mont-roig com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional), les úniques de Catalunya que tenen aquest reconeixement, s’ha volgut que l’exposició de Mont-roig coincidís amb aquesta efemèride.

La mostra es complementa amb les maquetes d’aquestes 5 barraques: la del Jaume de la Cota, la dels Comuns del Pellicer, la del Miquel Terna, la dels Lliris i la barraca en Espiral. A més, es poden veure alguns quadres amb fotografies, de l’Esther Bargalló, d’aquelles cinc barraques declarades BCIN més d’altres també interessants i monumentals.

Aquesta exposició estava organitzada pel Grup barracaire de Mont-roig, l’Associació de veïns Muntanya Roja i l’Escola Mare de Déu de la Roca.

Està previst que, per aquesta exposició, hi passin els alumnes de l’Escola Mare de Déu de la Roca i els de l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig.

Van intervenir a la inauguració: Miquel Anguera (president de l’Associació de veïns Muntanya Roja), Cristina Alberich (directora de l’Escola Mare de Déu de la Roca), Esther Bargalló (del Grup barracaire de Mont-roig i vicepresidenta de l’APSAT), Martí Rom (del Grup barracaire de Mont-roig i president de l’APSAT) i Ferran Gris (Serveis Territorials del Departament de Cultura de Tarragona).

.