256 – Inauguració a la Palma de Cervelló de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El divendres 3 de maig es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”. L’acte es va fer al teatre de la Societat Aliança Palmarenca de la Palma de Cervelló on estaven exposats el plafons de l’exposició.

En Manuel Carrasco, membre de la junta de la entitat organitzadora va donar la benvinguda als assistents. Seguidament, Joan M. Vives, membre de la junta de l’APSAT va agrair la presència als existents i va explicar l’origen de l’exposició, què s’hi pot veure, què es la Wikipedra i va posar en valor el patrimoni de la pedra seca i l’objectiu de l’exposició que és fer conèixer i valorar les construccions de pedra seca de Catalunya.

A continuació Montse Pascual Vilapua, historiadora, va posar en context el paisatge i les construccions de pedra seca a la Palma de Cervelló; en la seva xerrada va fer conèixer el paisatge del municipi amb mapes del segle XVIII i comentaris d’enginyers militars i viatgers, entre els quals cal destacar  Alexander von Humbolt qui el 1800 va descriure el paisatge de terrasses i murs de pedra seca que va veure en passar per aquests indrets.

Per acabar l’acte es va projectar el documental “Tota pedra fa paret” realitzat per l’Ajuntament de Vilafranca de Maestrat.

.

.

.

.

.