151 – La 3ª edició de la Setmana de la Pedra Seca es celebrarà del 25 de novembre al 4 de desembre de 2022

.

L’edició de 2022 de la Setmana de la Pedra Seca tindrà lloc del 25 de novembre al 4 de desembre. La iniciativa recollirà novament activitats arreu de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears amb l’objectiu de fer visible i posar en valor el patrimoni de pedra seca, el seu ofici i tècnica; així com l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca.

Per participar en la Setmana de la Pedra Seca només cal organitzar una activitat relacionada amb aquesta temàtica entre el 25 de novembre i el 4 de desembre de 2022. El ventall d’opcions és molt ampli i pensat per tots els públics amb jornades, tallers, visites, exposicions o accions de voluntariat. La convocatòria està oberta a institucions, entitats públiques i privades, col·lectius i grups de voluntaris i voluntàries vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i/o l’ofici de la pedra seca. Les inscripcions poden fer-se fins al 18 de novembre a través del formulari disponible al web: www.setmanapedraseca.cat

La celebració de la Setmana de la Pedra Seca 2022 coincidirà amb el 4rt aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

L’Associació de Micropobles de Catalunya, a través de l’Ajuntament de Torrebesses, n’assumeix des d’aquest any l’organització després de dues edicions liderades per ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya) creadora i impulsora de la iniciativa a través de COL·LABORAxPAISATGE.  La presentació oficial de la Setmana es farà a Bellvís el 6 d’octubre en el marc de la inauguració de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, una mostra itinerant que apropa el coneixement d’aquesta tècnica arreu de Catalunya.

.