08- Rutes de barraques editades en el “Full informatiu” de la revista “Pedra Seca”

Des de l’any 2000 el Patronat de Sant Galderic edita l’única revista d’àmbit català dedicada al món de la pedra seca, un cop en marxa, va decidir editar el Full Informatiu de la revista Pedra Seca, ja que amb dues edicions cada any quedaven uns mesos buits de notícies de la pedra seca, i més tard vàrem creure que podríem donar als socis i subscriptors de la revista i el Full Informatiu un nou servei, Rutes de barraques per les contrades de la geografia catalana.

Portem més de noranta rutes de tots els indrets de comarques, en cada una podem veure una mitjana de 8 a 10 barraques, indicades en un plànol, i amb la indicació de la numeració de Wikipedra i les coordenades UTM de cada una d’elles.

Són uns fulls volanders que s’utilitzen per a totes aquelles persones que estan interessades en visitar les barraques o cabanes que hi ha escampades pel territori català, la Wikipedra ja en té inventariades més de 20.000 amb la qual cosa, podem sortir d’excursió cada setmana i visitar-ne unes quantes.

Avui es imprescindible el GPS, quasi tothom en té, amb el temps les rutes han anat incorporant la situació UTM de totes les barraques i això ens permet de poder anar-hi a veure-les totes sense excepció, a cada full-ruta veiem una foto, mes o menys actualitzada, un plànol amb la seva indicació i recorregut, sempre numerades per ordre, no hi ha perill de perdre’s.

Aquestes rutes amb el Full Informatiu i la revista  són a l’abast de tots els socis i subscriptors, de Pedra Seca, si no ho ets encara consulta la pàgina:

També pots també trucar al telèfon 93 352 12 75 o al mòbil 620 023 826.

Aquests dos exemples es poden descarregar, són els arxius:

A l’arxiu annexat hi ha la relació de Rutes publicades: