La pedra seca als Països Catalans: patrimoni, polítiques i reptes

Dissabte 17 d’octubre de 2020

Can Trona, Centre de Natura i Cultura de la Vall d’en Bas (La Garrotxa)

El proper dissabte 17 d’octubre, COL·LABORAxPAISATGE organitza una nova jornada de reflexió a l’entorn de les polítiques públiques d’impuls de la pedra seca així com de l’ofici de marger al segle XXI als Països Catalans. La jornada comptarà amb ponents de diferents parts del territori que podran aportar diferents perspectives i propostes de treball.

També es presentaran alguns projectes d’interès vinculats a la pedra seca, així com la recentment publicada “Tècnica de construcció de murs en pedra seca: Regles professionals”.

Podeu consultar el programa complet de la jornada en aquest enllaç, i també hi trobareu el formulari d’inscripció: 

Així mateix, i per tal de facilitar l’accés als continguts a les persones que no hi puguin assistir, la jornada també s’emetrà en streaming al canal de Youtube de COL·LABORAxPAISATGE: 

www.youtube.com/channel/UCTnYy8wKL7w1qfMellNxHdg/

La jornada complirà amb totes les mesures recomanades per a la prevenció Covid, i a causa d’això l’aforament serà limitat. Per aquest motiu, es demana compromís d’assistència una vegada formalitzada la inscripció.

COL·LABORAxPAISATGE és un projecte de cooperació impulsat per ADRINOC amb l’assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional) i la participació de cinc grups d’acció local (GAL) d’arreu del territori català: el Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l’Associació Leader de Ponent, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. El projecte compta també amb un aliat a la Catalunya Nord (França), el Parc Natural Regional del Pirineu Català.

És un projecte subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels Ajuts de Cooperació Catalana entre Grups d’Acció Local i cofinançada pel FEADER.

.