87 – Mont-roig del Camp: exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

.

Del 8 d’octubre al 21 de novembre de 2021, al Centre cultural Església vella, es farà l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” que organitza la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

Aquesta exposició, des de l’inici de la seva itinerància, a Torrebesses el novembre de 2019, amb l’edició de Mont-roig del Camp, s’haurà fet 18 vegades a Catalunya. Des del març del 2021 tenim dues còpies fent aquesta itinerància.

Aquesta exposició està fent una itinerància per Catalunya. Anteriorment es va fer al Centre d’interpretació de la pedra seca de Torrebesses (Segrià), al Centre d’Estudis de Castellar del Vallès (Vallès occidental), al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta (Montsià), a la Societat L’Amistat / Centre d’Estudis Cadaquesencs (Alt Empordà), a Manresa (Bages, a Bonastre (Baix Penedès), a la Fundació el Solà de La Fatarella (Terra Alta), a l’Hospici del Museu de la Garrotxa d’Olot (la Garrotxa), al Centre Municipal de Cultural de La Bisbal del Penedès (Baix Penedès), al Casal Municipal de la Gent Gran “Joan Amades” de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès), a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa (Baix Ebre), a la Biblioteca Pública de Sant Fruitós de Bages (Bages), a l’Ateneu Torrellenc de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat), a la Casa de Cultura de L’Arboç (Baix Penedès) i a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu d’Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà).

Ara s’està fent al Centre Cívic d’Ulldemolins (Priorat) i a can Falç de Sitges (Garraf).

A continuació està previst que vagi durant el 2021 a: Móra la Nova (Ribera d’Ebre), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i Girona (Gironès).

Durant el 2022 anirà a: Campredó (Baix Ebre), Avinyó (Bages), Olivella (Garraf), Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), La Morera de Montsant (Priorat), Igualada (Anoia), Rellinars (Vallès occidental), Perpinyà (Catalunya nord), Tarragona (Tarragonès), Bellvei (Baix Penedès), Ginestar (Ribera d’Ebre), Bellvís (Pla d’Urgell), Pla de Santa Maria (Alt Camp), Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) i Mura (Bages).

El catàleg de l’exposició (10 euros) es pot aconseguir a:

https://llibreria.gencat.cat/product_info.php?products_id=9723