83 – Algunes activitats dels associats a l’APSAT durant la Setmana de la Pedra Seca

Del 19 al 28 de novembre, ADRINOC, ha organitzat la 2a Setmana de la Pedra Seca. Durant aquest dies en diversos indrets de la geografia dels Països Catalans, s’han fet sortides, jornades, xerrades i altres activitats relacionades amb la pedra seca.

El membre de la junta de l’APSAT, Joan M. Vives que gestiona el bloc “Patrimoni i muntanyes” (http://patrimonimuntanyenc.blogspot.com/) va participar en les activitats impulsades pel Parc de Collserola i la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia.

El Parc de Collserola va programar dues activitats. La primera va ser el dia 21 de novembre i va consistir en una xerrada que tenia el títol de “Què és la pedra seca?”. En aquesta xerrada es va tractar el tema de la pedra seca en general i també es va donar una visió de les característiques de les barraques de vinya que podem trobar a Collserola.

La Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia, també va participar en la Setmana de la Pedra Seca. El dia 20 de novembre, en Joan M. Vives, va guiar una sortida excursionista per la serra de Collserola, on es van visitar dues barraques de Sant Just de Llobregat, 6 barraques de Sant Feliu de Llobregat, un forn de calç i dos sectors amb marges, a més d’assolir el turó Rodó i el turó de Can Pasqual.

Al local de la UEC de Gràcia, el dia 26 de novembre es va fer una xerrada, també a càrrec de Joan M. Vives, on es va fer un repàs de la influència del conreu de la vinya relacionada amb les construccions de pedra seca i es van visualitzar les barraques de la serra de Collserola que són més interessants per les seves característiques constructives.

.