77 – Segona Setmana de la Pedra Seca (19 a 28 de novembre de 2021)

Ens fa molta il·lusió anunciar-vos l’arribada de la segona edició de la Setmana de la Pedra Seca, una setmana per a l’organització i promoció d’activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans que visibilitzi i posi en valor tant el patrimoni i l’ofici de la pedra seca com l’important teixit d’entitats, col·lectius i voluntaris en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra.

Enguany, la Setmana de la Pedra Seca tindrà lloc entre el 19 i el 28 de novembre de 2021, coincidint amb el 3er aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO el 28 de novembre de 2018. Totes les activitats programades arreu del territori es podran consultar en una agenda en línia així com en un mapa d’ubicacions que trobareu a www.collaboraxpaisatge.cat/setmana-de-la-pedra-seca/.

Com a entitat col·laboradora de la Setmana de la Pedra Seca, us convidem a fer difusió d’aquesta proposta entre totes les entitats, col·lectius i persones que considereu oportunes, així com als mitjans de comunicació que considereu oportuns, per tal de fer-la arribar a tots els racons dels Països Catalans i omplir-los d’activitats relacionades amb la pedra seca. Així mateix, si en teniu possibilitat, us animem a que organitzem també una activitat en el marc de la Setmana de la Pedra Seca.

Des de COL·LABORAxPAISATGE us agraïm molt sincerament la vostra col·laboració per tal d’aconseguir arribar a tot el territori i convertir, per uns dies, la pedra seca en protagonista.

Què cal fer per participar a la Setmana de la Pedra Seca?

Totes aquelles entitats, col·lectius i persones que vulguin participar en la Setmana de la Pedra Seca han d’organitzar una activitat entre el 19 i el 28 de novembre de 2021 i omplir el formulari web de www.collaboraxpaisatge.cat/participa-2021 per tal d’inscriure-la a l’agenda en línia.

La data límit per inscriure activitats és el 12 de novembre, però recomanem fer-ho amb antelació per tal de poder-ne fer una millor difusió.

Quin tipus d’activitats es poden organitzar?

Qualsevol tipus d’activitat relacionada amb la pedra seca, tant des del coneixement com des de la pràctica: jornades divulgatives, xerrades, visites guiades, tallers, accions de voluntariat, exposicions, concursos,… activitats per a totes les edats i per a tots els públics, en funció de les possibilitats de cada organitzador.

Trobareu tota la informació a www.collaboraxpaisatge.cat

Us adjuntem el dossier informatiu i la nota de premsa de la Setmana de la Pedra Seca perquè la feu extensiva a qui considereu oportú.

Com es pot seguir la Setmana de la Pedra Seca?

Podeu seguir la Setmana de la Pedra Seca a les xarxes socials (Facebook i Instagram @SetmanadelaPedraSeca, Twitter @SetmPedraSeca), mitjançant el hashtag #SetmanadelaPedraSeca i a la web www.collaboraxpaisatge.cat

Aquí teniu els enllaços a les xarxes socials de la Setmana de la Pedra Seca:

https://www.facebook.com/SetmanadelaPedraSeca/

https://www.instagram.com/setmanadelapedraseca/

Ajudeu-nos a omplir els Països Catalans d’activitats relacionades amb la pedra seca!

Qui impulsa la Setmana de la Pedra Seca?

La Setmana de la Pedra Seca és una iniciativa de COL·LABORAxPAISATGE amb la col·laboració de nombroses entitats, entre les quals us compteu, que treballen per fer extensiva la extensiva arreu dels seus propis territoris. Són col·laboradors de la Setmana de la Pedra Seca el Departament de Cultura i l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, el Deptartament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca (IPCIME), el Consell d’Eivissa, el Consell Insular de Formentera, el Parc Natural Regional del Pirineu Català, l’Associació Pays Pyrénées Méditerranée, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT), l’Institut Ramon Muntaner, el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca – Torrebesses, la Revista Pedra Seca, el Cercle d’Investigació i Documentació Medieval de Catalunya (CIDOMCAT) i l’Associació Gremi dels Margers de Catalunya (AGMG).

COL·LABORAxPAISATGEés un projecte de cooperació impulsat per ADRINOC amb l’assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’APSAT i la participació de cinc grups d’acció local (GAL) d’arreu del territori català: el Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l’Associació Leader de Ponent, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. El projecte compta també amb un soci a la Catalunya Nord (França), el Parc Natural Regional del Pirineu Català, que gestiona el GAL Terres Romanes en Pays Catalan.

COL·LABORAxPAISATGE és un projecte subvencionat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya en el marc dels Ajuts de Cooperació Catalana entre Grups d’Acció Local i cofinançada pel FEADER.

Esperem que aquesta iniciativa us engresqui i que, entre tots, puguem contribuir a una major conscienciació social del valor de la pedra seca i del seu ecosistema humà.

.