73 – Inauguració a Torrelles de Llobregat de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El divendres 2 de juliol de 2021, a Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat), es va inaugurar la exposició “Tota pedra fa paret – La pedra seca a Catalunya”, una mostra elaborada per l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional – APSAT i produïda per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A aquest acte hi van assistir més de trenta persones que es van aplegar a l’Ateneu Torrellenenc. L’acte va comptar amb la presència de Gerard Palet, representant dels Estelladors de Torrelles; d’Ignasi Llorente, alcalde de la localitat; Anabel Torres, presidenta de l’Ateneu Torrellenc; i Joan M. Vives Teixidó en representació de l’APSAT.

En els parlaments que es van fer es va poder copsar l’interès existent a la població pel tema de la pedra seca, atès que hi ha moltes iniciatives en marxa, a més de tenir interès per acollir en un futur la Trobada biennal de Pedra seca i l’Arquitectura Tradicional.

L’exposició es va complementar amb les maquetes de Ramon Farreras Ollé, una persona del poble que treballava la pedra seca i, que a més fa reproduccions de barraques del municipi. També hi havia les publicacions de Miquel Casas, forner de professió, però que ha fet un exercici de recerca de barraques. Fins al moment ha publicat dos llibres (i hi ha el tercer en preparació) amb un total de 59 barraques, però aquests llibres a més, estan plens de vivències de les persones que hi treballaven i de llegendes relacionades.

L’exposició romandrà a l’Ateneu Torrellenc fins al dia 31 de juliol.

.