62 – Josep Pascual Camps: una munió de croquis de barraques de pedra seca d’arreu de Catalunya

L’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” que va fer l’Observatori del Paisatge de Catalunya a Olot, del 20 de març al 2 de maig de 2021, a la Sala 15 de l’Hospici del Museu de la Garrotxa, es va complementar amb una mostra dels croquis que havia fet Josep Pascual Camps membre fundador del grup barracaire “Drac Verd” de Sitges.

Josep Pascual Camps va morir el dimecres 1 de juliol de 2020. Des de 1998 havia cercat i catalogat barraques d’arreu de Catalunya. Com a arquitecte tècnic tenia facilitat per fer els croquis, d’alçat i de planta, de les barraques de pedra seca que el grup “Drac Verd” anava catalogant per tot el territori de Catalunya. Després, ja a casa, ho passava a net. A més, ell havia fet i guardava tots els croquis originals del Drac Verd de Sitges penjats a Wikipedra. Va deixar un llegat de més de 70 blocs de croquis i 53 àlbums que inclouen més de 8.000 fotografies de barraques de pedra seca.  

L’anterior dissabte 27 de juny de 2020 encara va dibuixar el seu darrer croquis, el número 7.419, que correspon a la barraca de Castellet i la Gornal codi Wikipedra 21.962

La família ha donat aquest material al centre de documentació de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, situat a Olot, per tal que pugui ser consultat i custodiat.

.