237 – Inauguració a Benifallet de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El dissabte 13 de gener, al Centre Polivalent de Benifallet, es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”,  una mostra itinerant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i de l’APSAT ( Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional.

Aquesta mostra es podrà visitar fins el 21 de gener.

La inauguració de l’exposició va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Sara Lléssera, la presidenta de l’Associació Cultural “Lo Carmull”, Gemma Vidiella i la vicepresidenta de l’APSAT, Esther Bargalló, una de les comissàries de l’exposició que va fer un recorregut pels diferents plafons, explicant el contingut de tots ells al públic assistent, una quarantena de persones.

L’acte continuà amb la xerrada “Un recorregut per la vida dels nostres avantpassats“, a càrrec de Sisco Besalduch Piñol, amb la col·laboració de Javier Mauri, ambdós membres del Centre d’Estudis ”Territori Inhòspit” de Tivenys, que es complementà amb la projecció d’imatges de la gran varietat de construccions de pedra seca que estant catalogant al seu terme municipal, remarcant la gran quantitat d’aljubs que es conserven. A Tivenys els anomenen cocons.

.

.

.