230 – Olot TV enregistra un programa sobre (entre d’altres) les construccions en pedra seca

El programa “Paisatges encreuats” d’Olot TV ha emès un capítol dedicat a les “Estructures Agrícoles Tradicionals”. El programa parla de les planes agrícoles i de com l’agricultura ha transformat el nostre país. També li dedica una part a les construccions de pedra seca.

El capítol té una durada de 27 minuts. Es parla d’aquests tipus de construccions des del minut 3,12 al 7,43. Primer s’esmenten les construccions de Tivenys i Ulldecona. A continuació, el presentador, Albert Brosa, entrevista l’Esther Bargalló, vicepresidenta de l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional) davant la barraca del Jaume de la Cota, una de les més monumentals de Catalunya i també una de les cinc del terme de Mont-roig del Camp declarades BCIN (“Bé Cultural d’Interès Nacional”).

A més, també es parla del Pla d’Urgell i les Terres de Lleida (7,44 al 15,20) i del Priorat (Gratallops i Falset) (16,01 al 25,24).

El guió i la direcció del programa “Paisatges encreuats” és de Joan Manuel Robles. Compta amb l’assessorament tècnic de “ L’Observatori del Paisatge de Catalunya”. En els agraïments s’esmenta a “l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional”  (APSAT) i “l’Àrea de desenvolupament econòmic, paisatge i sostenibilitat del Consell Comarcal del Priorat”.

Aquest capítol es pot veure a:

.

.

.

.