20 – Restauració d’una barraca doble de pedra seca a Vilanova i la Geltrú

A primers d’octubre en Joan Sivill de l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú es va posar en contacte amb mi per fer-me saber que, la barraca bessona de pedra seca situada a 200 m. al nord del Punt del Mitjotes (codi Wikipedra 262), a peu d’un corriol vilanoví molt popular que mena cap a Mas de l’Artís, tenia una important esllavissada a la paret exterior de ponent i em preguntar com es podia arreglar.

Vaig posar-me en contacte amb en Joan Domènech del Grup de Pedra seca del Centre Excursionista del Penedès, per saber si podien restaurar-la i desprès d’anar-la a veure em va confirmar que no hi havia cap problema per arreglar-la.

Desprès de tenir el permís de la propietat, aquest dimarts 19 de novembre ha estat restaurada per citat Grup Vilafranquí, amb l’ajut dels Vilanovins de l’AE Talaia.

En un sol matí, s’han enretirat i seleccionat totes les pedres caigudes, apuntalat la llinda del portal, reconstruït tot el lateral de ponent esllavissat, refet el portal i desbrossat tot el voltant de la barraca. A més també s’ha afegit terra a la coberta i s’han plantat lliris i atzavares que compactaran la coberta exterior, tot plegat en mig d’un ambient alegre i festiu de gent que estima la muntanya i la pedra seca. La barraca ha quedat perfecte.

Ramon Artigas del Grup Drac Verd de Sitges.