198 – Inauguració a Cerdanyola (Vallès occidental) de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El diumenge 11 de juny de 2023, al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès es va fer la inauguració de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”.

L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda de Marta Argelagués, tècnica del museu. A continuació va intervenir Mariona Alegret del CRAC (Centre de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola) qui va adreçar unes paraules als assistents en les quals va indicar l’interès que tenien de poder gaudir de l’exposició, malgrat el dèficit de construccions de pedra seca que hi ha a Cerdanyola (a Wikipedra hi ha catalogats una barraca i tres forns); també va explicar les activitats complementàries a l’exposició que seran un taller amb el títol “Aprenent a construir amb pedra seca” a càrrec de José Miguel Gallego, arqueòleg, i una xerrada “Construccions de pedra seca a Collserola” a càrrec de Joan Vilamú, cap del Servei del Medi Natural del Parc de Collserola.

Seguidament va prendre la paraula Joan M. Vives, membre de la Junta d’APSAT. En la seva xerrada va explicar què era l’APSAT, com havia sorgit l’exposició que s’inaugurava; a continuació es va fer un recorregut pels plafons de l’exposició on la vintena de persones assistents va conèixer les característiques de les construccions de pedra seca a Catalunya. L’exposició es completava amb uns plafons cedits per l’Ateneu Santfeliuenc i pel Centre d’Estudis Santjustencs, que detallen elements de pedra seca que hi ha al seu municipi i que també van completar les exposicions que van fer anteriorment a Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern.

.

.