171 – Sallent: Taller de Pedra Seca

L’Ajuntament de Sallent, des de la regidoria de patrimoni i turisme, impulsa un conjunt d’activitats per difondre, preservar i impulsar elpatrimoni de pedra seca de l’entorn del municipi.

Els tallers constaran de 6 sessions de treball entre els dissabtes 6, 13 i 27 d’abril, 4 i 18 de maig i 8 de juny, de les 9 del matí a la 1 de la tarda.

Són gratuïts i cal inscriure’s prèviament a través de la web www.sallentturisme.cat o al telèfon 671 405 483.

Aquest nou cicle d’activitats vol difondrela tècnica de la pedra seca a través de la restauració de diversos elements catalogats com a barraques. També es preveuen sortides per divulgar i posar en valor aquest patrimoni.

La Catalunya Central és una de les regions del país amb més densitat d’estructures de pedra seca. Caminant pels nostres camps i boscos trobem una immensa xarxa de marges, barraques de vinya o altres construccions construïdes amb aquesta tècnica.

Recuperar avui aquest patrimoni immaterial -com a tècnica reconeguda i catalogada per la UNESCO el 2018- i material -per les múltiples estructures i construccions- ens obre el camí per establir el lligam passat-present-futur que tant ens pot ajudar a orientar-nos com a persones i comunitat.

.

.