167 – El Vendrell: inauguració de l’exposició “L’ànima de la pedra seca” al Museu Deu

El divendres dia 15 de març del 2024, al Museu Deu del Vendrell, va tenir lloc la inauguració de l’exposició “L’ànima de la pedra seca”, a càrrec del Grup Art Polièdric i el Grup Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders. L’acte es va iniciar amb els parlaments de la directora del Museu, Núria Payan; un membre del Grup Art Polièdric, Joan Descals; un del Grup Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders, Josep Borrut; un del Grup Geven, Ricardo Collado; i la regidora de l’Ajuntament del Vendrell, Mariona Figueres.

Tot seguit, hi va haver recitació de poemes de la ‘Pedra Seca’ de Nati Soler Alcaide, a càrrec del Grup Inestables del Vendrell, acompanyats pels sons dels instruments de la col·lecció “12 sons” de Camil·la Pérez Salvà, i flauta, clarinet, viola, violoncel i piano, a càrrec dels alumnes l’Escola Municipal de Música Pau Casals, que tot seguit van estrenar l’obra “L’ànima de la pedra seca”, de Carlota Baldrís, amb una alumne de dansa de la mateixa escola, amb coreografia de la professora Rebeca Jala.

L’exposició conté la pintura de Joan Descals, la ceràmica de Camil·la Pérez Salvà, la poesia de Nati Soler Alcaide i la fotografia de Linus Urpí. També conté un marge i un muntatge audiovisual del Grup Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders. Tot plegat és un homenatge a la pedra seca i als nostres avantpassats que les van construir, i les obres fan referència d’una manera o una altra a les 18 barraques de la ruta 1 de la Pedra Seca de Sant Vicenç de Calders.

L’acte va finalitzar amb una copa de l’escumós “L’ànima de la pedra seca”, de Jané Ventura, creat especialment per aquest projecte. L’exposició estarà acompanyada de diverses activitats paral·leles fins al dia de la cloenda, el dia 1 de juny del 2024.

Les activitats són:

11 de maig, ruta fotogràfica i de descoberta de la flora entorn de les barraques, amb música poesia i concurs de fotografia.

17 de maig, Taula Rodona: parlem de pedra seca.

1 de juny, Cloenda a la Torre del Sebastià, de Sant Vicenç de Calders, amb música, poesia, tast de proximitat amb “Terra i taula” i Geven, i entrega dels premis del concurs de fotografia.

Per més informació: pedraseca.santvicenc@gmail.com

.

.

.

.

.

.

.