128 – Cadaqués Pedra Seca: Futur del Cap de Creus, desenvolupament econòmic i social

El proper 27 de febrer de 2023, a la sala de l’Art i Joia, de 9  a 14 h. es farà la “III jornada de Pedra seca a Cadaqués”.

L’objectiu és iniciar un diàleg entre entitats públiques, privades, professionals independents i les persones del territori per tal de treballar per la supervivència del patrimoni arquitectònic. És per aquesta raó que hem convidat als següents professionals que intervindran explicant alguns des projectes que s’estan duent a terme actualment:  

Juli Morras. Aparellador de l’Ajuntament de Cadaqués- Projecte Corral d’en Morell (futur Centre d’Interpretació de la Pedra Seca)

Narcís Vilà i Planella. Tesi sobre península Cap de Creus

Xavier Vilabella. Tècnic del Parc Natural de Cap de Creus- Gestió de Masos al Cap de Creus

Gustavo Navarro. Projecte recuperació agrícola – Mas Duran

Donald Reid. Mas dels Arbre – Reconversió a sector turístic.  

Aquesta jornada tindrà una part a la Sala Art i Joia de Cadaqués i una altre pràctica al Corral d’en Morell. 

Aquesta jornada forma part d’una proposta de treball sorgida de la voluntat d’un grup de persones i entitats el passat 30 de novembre de 2022 a Cadaqués i te la voluntat de desenvolupar-ne tres més. Seran: el 27 de març, 24 d’abril i 29 de maig. 

Tenim previst tractar els següents temes en referència al món de la Pedra seca i Arquitectura tradicional,  sol·licitats de comú acord i que són: Formació, Usos  i catalogació, Medi ambient i sostenibilitat, i turisme sostenible.  

Aquestes jornades són de preparació per la XII Trobada de la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional que es farà a Cadaqués del dijous 19 al diumenge 22 d’octubre. 

.