107 – Assemblea GRETA / Girona, 20 de juliol 2022

GRETA: Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica

https://www.projectegreta.cat/ca/

GRETA és un dels tres grups dedicats a l’Arquitectura Tradicional integrats a l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

L’Assemblea va tenir lloc al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal de Girona. Hi van assistir 17 persones de forma presencial, aquesta vegada no es va poder retransmetre en streaming.

En ella es va fer balanç del treball realitzat des de l’última assemblea, el maig del 2021. GRETA va creixent i ja s’ha arribat gairebé als 250 associats! Això dona molta força i ànims per continuar treballant en aquesta línia.

Durant l’Assemblea es van explicar totes les activitats fetes per l’Associació durant el 2021 i es va informar dels projectes previstos a curt termini. Malauradament, s’ha hagut de renunciar al PECT ( Projecte d’especialització i competitivitat territorial. Indústries culturals i creatives de Girona i el seu entorn) que ens havien concedit però es continuarà treballant en la línia marcada de recerca en el Cap de Creus i Alta Garrotxa, encara que a un ritme més lent. També es van presentar el resum econòmic del 2021 i el pressupost pel 2022.

Seguidament, es va votar la renovació de la junta i es va donar la benvinguda als nous membres: Pere Costa, constructor, i Jordi Ferrer, geòleg, ambdós membres de l’associació des dels inicis, tots dos han sigut alumnes i professors del Curs de Mestratge en Construcció Tradicional, sempre actius i motivats. Es va agrair als dos membres sortints Nuri de Toro, restauradora, i Marc Darnés, constructor, tot el recolzament i la feina feta durant els anys que han estat membres de la Junta de l’Associació. Finalment, en el torn de preguntes van sorgir diverses idees per continuar creixent i ampliant horitzons.

Josep Maria Fortià, arquitecte

Secretari APSAT / Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura tradicional

Vocal Junta GRETA

.

Detall de l’Assemblea:

.