85 – Premi viu la Pedra Seca Pla de Bages

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages torna a convocar una nova edició, la desena, dels Premis Viu la Pedra Seca corresponent a l’edició 2022.

El Premi Viu la Pedra Seca, té com a objectiu la rehabilitació, conservació de les barraques de vinya i altres construccions de pedra seca així com la seva valorització a partir de la promoció, l’estudi, la investigació, la recerca i l’educació vinculada al patrimoni vitícola de la pedra seca, principalment en l’àmbit de la DO Pla de Bages.

S’estableixen dues categories de premis: pedra seca, basat en la rehabilitació de barraques i altre patrimoni vitivinícola i pedra viva, orientat a la recerca, projecció i reivindicació del patrimoni de la pedra seca.

La categoria pedra secafa referència a les barraques de vinya, tines, marges i murs… construïdes totalment amb la tècnica de “pedra seca”, és a dir, la col·locació de pedres sense cap material d’unió o amb el material que en aquell temps s’emprava. Per presentar-s’hi cal afegir a la inscripció fotografies d’abans de la restauració. Els participants podran participar amb més d’una construcció.

En la temàtica pedra vivaes volen reivindicar els treballs referents a la investigació, treballs de recerca, projectes final de carrera, educació, iniciatives, obres i accions de promoció i difusió, etc. relacionats amb el patrimoni vitivinícola de la pedra seca. Les valoracions del jurat es faran segons la rellevància de la investigació, estudi o projecte, l’esforç per a la consecució del projecte, l’efecte en la difusió del patrimoni de la pedra seca en el territori i la seva projecció de futur.

(A l’arxiu annexat hi ha els requisits del Premi)

.