211 – Inauguració a Cervià de les Garrigues de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El passat diumenge 3 de setembre es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” a la sala polivalent de l’Ajuntament de Cervià de les Garrigues. La inauguració estava prevista fer-la el divendres però es va traslladar al diumenge ja que l’associació cultural “El Cérvol”, promotora en l’estudi de les cabanes del terme de Cervià, va rebre el guardó de “Garriguenc de l’any” per la seva tasca durant 50 anys, al qual sumem les nostres felicitacions.

Una vuitantena de persones es van aplegar a l’acte al qual  varen participar Josep Maria Rué (Associació El Cérvol), Anton Salvador (APSAT) i els alcaldes de Torrebesses Mario Urrea i l’alcaldessa de Cervià de les Garrigues Mercè Rubió, que van destacar la importància de la pedra seca tant a nivell històric, social així com també en la configuració paisatgística  i nexe d’unió dels diferents paisatges de Catalunya.

Durant l’acte es va presentar el llibre “Argilaga”, que és un recull de les construccions de pedra seca del terme de Cervià de les Garrigues. L’exposició, ampliada amb un plafó amb fotografies d’elements d’aigua del terme municipal, es podrà veure fins el 17 de setembre.

.

.

.