153 – Fem pleta. Jornades de pedra seca a Isil (Pallars Sobirà)

Els dies 24 i 25 d’agost a la localitat d’Isil, municipi de l’Alt Àneu, es fa fer unes jornades de pedra seca amb el nom de “Fem pleta”. L’Ajuntament d’Alt Àneu, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’EMD d’Alós i Isil, organitzaven aquestes jornades. Cal destacar la implicació de Santi Busquet en la dinamització de les jornades.

L’objectiu d’aquestes jornades era la reconstrucció de la paret d’una pleta situada a les bordes de Lapre. De fet, la paret havia caigut en dos trams. En la primera jornada se’n va rehabilitar una i es va deixar preparada la base per a l’altre tram de paret.

A la tarda, a la casa de l’Ós Bru d’Isil, Joan M. Vives, membre de l’APSAT va fer una xerrada amb el títol de “Ramaderia i pedra seca” on es donava una visió de les construccions de pedra seca que podem trobar al Pirineu relacionades amb la pedra seca.

Durant el matí del segon dia es va acabar l’altre tram de paret i es va deixar la paret totalment rehabilitada i d’aquesta manera es recuperava un element patrimonial del municipi.

.

.