203 – Presentació del llibre  de la XI Trobada de Pedra Seca i Arquitectura Tradicional a la seu de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU)

.

El passat divendres 30 de juny va tenir lloc la presentació del llibre de la XI Trobada de Pedra Seca i Arquitectura Tradicional. L’acte es va celebrar al Mas de la Coixa, a la seu de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), a Móra la Nova davant d’un nombrós públic.

La presentació formava part de la VI Jornada de l’Institut Ramon Muntaner que celebra els 20 anys de  la seva constitució.

Durant la jornada  també es varen exposar publicacions de l’IRMU en  diferents  àmbits culturals (jotes, balls de diables, ateneus).

La presentació del llibre de  la Trobada va anar a càrrec de Carles Barrull  (Tècnic de documentació en patrimoni etnològic de l’Institut Ramon Muntaner i coordinador de l’edició del llibre) i de l’Anton Salvador en representació de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT). Es va detallar la temàtica del llibre fent referència als diferents àmbits que es van tractar a la Trobada, així com una breu explicació sobre la importància de preservar aquest patrimoni i quina feina s’estava duent a terme.

També es va posar en valor les aportacions que s’havien fet a la XI Trobada remarcant la inclusió de comunicacions de l’àmbit de l’Arquitectura Tradicional. Finalment, es va exposar que aquest treball tindria la seva continuïtat a la propera Trobada que es celebrarà a Cadaqués aquesta tardor, del 20 al 22 d’octubre.

Fins ara s’han fet onze Trobades: Manresa (2002), Torruella de Montgrí (2004), Barcelona (2005), Sitges (2007), Mallorca (2009), Vilafranca del Maestrat (2011), Les Preses (2013), Calaceit (2015), Pont de Vilomara / Mura / Talamanca (2017), El Pinós (2019) i Móra la Nova (2021).

.

.

.

.