154 – Praga acull la cerimònia d’entrega dels Premis Europeus de Patrimoni/Premis Europa Nostra, amb la participació de representants del projecte Wikipedra

El passat 26 de setembre de 2022 els guanyadors dels Premis Europeus de Patrimoni /Premis Europa Nostra 2022, el màxim guardó europeu en aquest àmbit, van ser guardonats en una cerimònia celebrada a la icònica Òpera Estatal de Praga. La cerimònia va reunir a uns 600 professionals, voluntaris, amants i simpatitzants del patrimoni de tot Europa. La cerimònia va ser el punt culminant de la Cimera Europea de Patrimoni Cultural 2022 que es va celebrar a Praga entre el 25 i el 27 de setembre com  a part del programa oficial de la Presidència txeca del Consell de la Unió Europea.

Durant la cerimònia, es van anunciar els cinc guardonats amb el Grand Prix (SYMPHONY, España, SILKNOW, Alemania / Eslovenia / España / Francia/ Italia / Polonia, RÍOS DE SOFÍA, BULGARIA, VASENTIERO, ITALIA, i COSTA CARRAS †, Atenas, Grecia),  i també es va donar a conèixer el premi del públic, que va recaure en el projecte Día Mundial de Vyshyvanka, d’Ucraïna. Els guanyadors es van seleccionar entre els 30 projectes premiats.

La Wikipedra, un dels 30 projectes premiats i reconegut en la categoria de participació i sensibilització ciutadana, va ser representada a través de Jordi Grau, de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i coordinador del projecte, que va anar acompanyat de Ramon Artigas, del Grup Drac Verd de Sitges i impulsor del projecte, i del director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala.

A part de la cerimònia d’entrega de premis del dia 26, el dia abans es va celebrar l’Excellence Day al Museu Txec de la Música, on cadascun dels 30 projectes premiats va poder explicar de manera breu la seva iniciativa per posteriorment debatre i teixir complicitats amb la resta dels més de dos-cents participants.

Enllaços:

.

.