153 – Inauguració a Bellvís de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El dijous, 6 d’octubre, al Casal Cultural “Sebastià Serrano” de Bellvís, es va fer l’acte d’inauguració de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”.

Una quinzena de persones van assistir a l’acte que va començar amb les paraules de l’alcalde del municipi, Joan Talarn, qui va destacar la importància de la pedra seca a Catalunya i l’interès que han tingut des de l’Ajuntament per poder portar l’exposició al seu municipi.

Seguidament el membre de la junta de l’APSAT, Joan M. Vives, va prendre la paraula per donar per inaugurada l’exposició tot explicant els plafons que es poden veure on es manifesta la diversitat de construccions que es poden trobar en el nostre territori. També va fer una referència a Wikipedra d’on han sortit les fotografies de l’exposició per destacar que va començar amb les 4.000 barraques del grup barracaire “Drac Verd” de Sitges, que rebrà el premi “Pedra seca 2022” dins de les activitats que es faran en la 3a Setmana de la Pedra Seca.

Finalment, Mario Urrea, alcalde de Torrebesses i president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, va donar una visió de les construccions de pedra seca al seu municipi i va presentar la 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca.

L’acte va acabar amb un petit col·loqui amb els assistents. L’exposició es podrà veure fins al dia 6 de novembre.

.

.