146 – “La Vanguardia” (20-8-2022) dedica un article al Premi europeu de Wikipedra

Un llarg article de “La Vanguardia” exposa el treball desenvolupat pel Grup Drac Verd de Sitges (Ramon Artigas, Josep Pascual, Andreu Camps, Joan Trius i Robert Rovira) en la catalogació, des de la tardor de 1998, de les barraques de pedra seca de Catalunya. El 2011 es va iniciar la col·laboració amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya (http://www.catpaisatge.net/cat/index.php) per crear una base de dades accessible a Internet. A hores d’ara hi ha participat més de 500 voluntaris i aplega més de 32.000 construccions (http://wikipedra.catpaisatge.net/#).

Tal com ja vàrem informar en la “notícia APSAT” núm. 138 (https://pedrasecaarquitecturatradicional.cat/136-wikipedra-guanya-leuropean-heritage-award-europa-nostra-award-2022/) Wikipedra ha guanyat l’European Heritage Award / Europa Nostra Award 2022.

Ara, la relació de guanyadors opta al Premi del públic (Public Choice Award), que dona l’oportunitat de guanyar 10.000 € al projecte més votat.

L’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) us anima a votar el projecte Wikipedra, que com sabeu hi participa com a premiat en la categoria de Participació i sensibilització ciutadana.

La votació està oberta des del dia 11 d’agost i fins a l’11 de setembre a les 12 de la nit.

Per votar cal seguir les instruccions de la pàgina d’Europa Nostra (que només trobareu en anglès):

-Entrar a http://vote.europanostra.org

-Triar el projecte Wikipedra en primer lloc (que trobareu cap al final de la llista) i dos projectes més

-Confirmar el vot en l’enllaç que us enviaran al correu

El guanyador es donarà a conèixer a la cerimònia de lliurament dels Premis del Patrimoni Europeu el 26 de setembre de 2022 a Praga.

Addenda

Vídeo que explica en què consisteix la Wikipedra i perquè vam impulsar aquest projecte: https://vimeo.com/738554750

.