108- Curs de pedra seca a Isil (Pallars Sobirà)

Els dies 11 i 12 d’agost va tenir lloc a Isil, municipi d’Alt Àneu, un curs de pedra seca, amb el patrocini de l’entitat municipal descentralitzada d’Isil, del Museu de Camins i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

El dijous al matí van ser una dotzena de participants, dirigits per Josep Simorra, especialista en la tècnica de la pedra seca que van actuar en una construcció situada a uns 2 quilòmetres d’Alòs d’Isil. Prèviament s’havia desbrossat l’entorn, ocupat totalment per avellaners, que havien arrelat a dins i a les parets de la barraca. En la primera jornada es va treballar en arrencar les grans soques d’avellaners. Aquest fet, va provocar la caiguda, gairebé total, dels murs. Un cop net l’entorn es van començar a aixecar les parets.

A la tarda, a la Casa de l’Ós d’Isil, el membre de la Junta de l’APSAT, Joan M. Vives, va oferir una xerrada en la qual es va donar una visió àmplia del que és la pedra seca arreu de Catalunya, amb la visió de les diferents construccions de pedra seca. Van assistir-hi 15 persones.

El dia 12, es va començar l’activitat més aviat del que s’havia programat per tal de poder acabar el tancament de la barraca. Així, ara, la barraca ha estat totalment rehabilitada.

.