109 – Inauguració a Campedró de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

109 – Inauguració a Campedró de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El divendres 4 de febrer de 2022, a l’Espai Cultural La C de Campredó, es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”,  una mostra itinerant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i de l’APSAT ( Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional ), que es complementà amb fotografies de gran format de diverses construccions de pedra seca del terme de Campredó.

Aquesta mostra es podrà visitar fins el 27 de febrer.

Va inaugurar l’exposició l’alcalde de la localitat, Damià Grau, que va fer esment del patrimoni en pedra seca que tenen al municipi, remarcant la importància de conservar-lo i comentant els projectes que tenen previst dur a terme a Campredó, com visites guiades, tallers i la recuperació d’un aljub. A continuació, Victòria Almuni, Directora dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, va recordar que les construccions de pedra en sec formen part dels paisatge rural de les Terres de l’Ebre i que cal preservar-les perquè són un ric patrimoni que ens han deixat els nostres avantpassats, remarcant que, entre el Baix Ebre i el Montsià hi ha construïts 50.000 quilòmetres de marges. També reconegué que la declaració per part de la UNESCO de ”l’Art de la pedra seca, coneixements i tècniques” com a Patrimoni Cultural de la Humanitat, ha donat molta visibilitat a aquesta tècnica, despertant un interès cada cop més creixent entre la població.

Tot seguit, l’Esther Bargalló, vicepresidenta de l’APSAT i una de les comissàries de l‘exposició, va fer un recorregut per tots els plafons de l’exposició, explicant el contingut de tots ells al públic assistent, una trentena de persones.

.

Reportatge d’EBRE DIGITAL:

https://ebredigital.cat/2022/02/05/inauguracio-de-lexposicio-tota-pedra-fa-paret-la-pedra-seca-a-catalunya-a-campredo/

.