96 – Vilafranca del Penedès: exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

.

Del 26 de novembre al 9 de gener de 2022, a la capella del Vinseum (plaça Jaume I, s/n), es farà l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” que organitza la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

La inauguració serà el mateix dia 26 de novembre, a les 19 h.

Aprofitant aquesta inauguració, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) farà el lliurament del Premi Pedra Seca 2021 ala Fundació el Solà de La Fatarella, pel treball fet en els seus 20 anys d’existència.

El Premi Pedra Seca 2021 fou per la Revista Pedra Seca (August Bernat i Agustí Esteve).

L’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, des de l’inici de la seva itinerància, a Torrebesses el novembre de 2019, amb l’edició de Vilafranca del Penedès, s’haurà fet 20 vegades a Catalunya. Des del març del 2021 tenim dues còpies fent aquesta itinerància.

Anteriorment s’ha fet a Torrebesses (Segrià), Castellar del Vallès (Vallès occidental), Amposta (Montsià), Cadaqués (Alt Empordà), Manresa (Bages), Bonastre (Baix Penedès), La Fatarella (Terra Alta), Olot (la Garrotxa), La Bisbal del Penedès (Baix Penedès), Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès), Tortosa (Baix Ebre), Sant Fruitós de Bages (Bages), Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat), L’Arboç (Baix Penedès), Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), Ulldemolins (Priorat) i Sitges (Garraf).

Actualment està a Mont-roig del Camp (Baix Camp) i Móra la Nova (Ribera d’Ebre).

A continuació està previst que properament, encara durant el 2021, vagi a Girona (Gironès).

Durant el 2022 anirà a: Avinyó (Bages), Campredó (Baix Ebre), Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), Olivella (Garraf), Igualada (Anoia), La Morera de Montsant (Priorat), Perpinyà (Catalunya nord), Rellinars (Vallès occidental), Tarragona (Tarragonès), Bellvei (Baix Penedès), Ginestar (Ribera d’Ebre), Bellvís (Pla d’Urgell), Pla de Santa Maria (Alt Camp), Cervelló (Baix Llobregat) i Mura (Bages).

Durant el 2023: Vila-rodona (Alt Camp), Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), Subirats (Alt Penedès) i La Nou de Gaià (Tarragonès).

Per ara són 40 indrets.

El catàleg de l’exposició (10 euros) es pot aconseguir a:

https://llibreria.gencat.cat/product_info.php?products_id=9723