94 – Llibre de la X Trobada Pedra Seca (El Pinós, Vinalopó mitjà, Alacant, 2019)

.

Dins dels actes de la XI Trobada Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional que es farà a Móra la Nova, del 5 al 7 de novembre de 2021, coorganitzat per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT), es farà la presentació del llibre que recull les ponències i les comunicacions que es varen presentar a la X Trobada Pedra Seca (El Pinós, Vinalopó mitjà, Alacant), del 18 al 20 d’octubre de 2019.

Aquesta presentació es farà el diumenge 7 de novembre a les 10,50 al Casal Municipal(plaça de l’Església).

El llibre ha sigut editat per l’Ajuntament del Pinós, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) i de FedinesPV. Recull les 36 ponències i comunicacions, a més de la  informació dels 6 pòsters presentats.

Els eixos  temàtics eren:

Gestió patrimonial de la pedra seca: Experiències públiques i privades abans i després de la declaració de la UNESCO.

Construir en pedra seca hui. Ofici i alternatives d’ocupació: Experiències realitzades per a la recuperació de l’ofici, formació i eixides professionals de la tècnica de la pedra seca. Noves construccions i restauració.

Pedra seca heretada: Estudis de patrimoni material i immaterial, conservació, eines innovadores…

El futur de la pedra seca: Posada en valor del patrimoni cultural: turisme, educació, medi ambient, agricultura…

El llibre també dona informació sobre la taula rodona dedicada als margers: La dignificació d’un ofici ancestral en vies de desaparició. Hi van participar persones de Catalunya, Andorra, Mallorca i el País Valencià.

Entre les autores i els autors trobem diversitat de disciplines: professors d’Universitat, estudiosos de la pedra seca, arqueòlegs, tècnics de turisme, arquitectes, treballadors de la pedra seca, docents…  

Tots aquells que van assistir a la Trobada del Pinós tindran un exemplar, que podran recollir en mà a Mora d’Ebre o el rebran posteriorment per correu postal.

Més endavant es posarà a la venda. Per a fer reserva o tenir més informació podeu contactar amb l’Arxiu Municipal del Pinós, al correu electrònic:

archivog@pinoso.org

al telèfon 965477029

o a la Trobada de Móra la Nova.

.