67 – Inauguració a Sant Fruitós de Bages de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

Dijous 27 de maig de 2021, a les 19 h es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” al Museu de la memòria de la Vinya i el vi de Sant Fruitós de Bages (Bages). La mostra dividida entre el Museu i la sala d’exposicions de la biblioteca pública es pot visitar fins al 4 de juliol.

Aquesta és una mostra elaborada per l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional – APSAT i produïda per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’acte, que es va realitzar a la plaça exterior del Museu complint les mesures de seguretat, va ser conduït per la regidora de Cultura, la Sra. Laia Feliu i l’alcaldessa la Sra. Àdria Mazcunan que donaren pas als parlaments del Sr. Joan Roura en representació de l’APSAT i el Sr. Lluís Cerarols, Cap dels serveis territorials de la Catalunya central en representació de la Direcció general de Cultura popular de la Generalitat.

Més de trentena de persones van assistir a l’acte entre els quals volem destacar la presència de l’empresari Valentí Roqueta de “Roqueta Origen”, els regidors de l’Ajuntament, un grup de persones vinculades al Col·lectiu de Recerca històrica del municipi, i interessants en la construcció de la pedra seca.

En acabar l’acte i en grups reduïts es va procedir a visitar la part de la mostra exposada al Museu, on el Sr. Joan Roura ens va delitar amb unes grans explicacions sobre aquesta tècnica constructiva. Els assistents també van poder gaudir de l’audiovisual en format documental que projectem al Museu dedicat a la pedra seca de tot el món.

.