58- Barraques a Sant Llorenç Savall. Creació d’una nova barraca (Grup de Castellar del Vallès)

Al programa de TVE segon canal, “Metro” del 19 de maig de 2021, entre els reportatges que s’hi van emetre n’hi havia un dedicat a les barraques de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental).

Veure: https://www.rtve.es/alacarta/videos/la-metro/pedra-seca-barraques/5908858/

Primer parlen de la finca “La muntada” (minut 6,01), on enmig de ceps de vinya hi ha sis barraques visitables i restaurades on s’hi pot fer un tast de vins; també hi ha d’altres construccions de pedra seca.

Després (minut 7,57), veiem al Grup de la Pedra Seca de Castellar del Vallès reconstruint una barraca. Aquest grup està format per jubilats amb una mitjana d’edat d’uns 80 anys. A continuació (minut 8,15), Joan Roura ens explica el treball que han fet en els darrers 13 anys. Primer cercant les barraques del seu municipi i després restaurant les que estaven malmeses. Del total de 156 barraques que tenen, n’han restaurat 98. Per més informació, podeu accedir a la notícia 02 d’Entitats APSAT d’aquest web.

També podem veure (minut 9,23) a Jordi Guillemot, del Grup de la Pedra Seca de Sant Llorenç Savall, que ens comenta que en aquest municipi han trobat 477 barraques i que per simbolitzar que és un territori de pedra seca, ara n’estan fent una de nova, amb l’ajut del Grup de Castellar, a prop de la carretera que condueix a Gallifa. Quan estigui acabada es podrà apadrinar la barraca plantant-hi lliris de Sant Josep i fent-se’n càrrec en endavant.

El reportatge acaba (minut 10,14) amb la frase: “Tota pedra fa paret”.

Podeu consultar:

pedrasecacastellar.blogspot.com

caudelguille.net

.