43 – Les XXVIII Jornades d’Estudis Penedesencs dedicades a la pedra seca

Des de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) s’estan duent a terme les XXVIII Jornades d’Estudis Penedesencs dedicades a la pedra seca i altres construccions rurals presents al territori, així com als elements constructius i el vocabulari relacionat. Aquestes jornades van començar el dia 23 d’octubre amb la inauguració de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, impulsada per l’APSAT i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la localitat de Bonastre (Baix Penedès).

Cada cap de setmana es presentarà un documental inèdit dedicat a cadascuna de les comarques de la vegueria del Penedès que tractarà sobre les particularitats de les construccions de cada territori. A més, també hi haurà un documental dedicat a la protecció de les construccions de pedra seca i un altre dedicat a la diversitat d’aquest tipus de construccions. Aquests documentals es podran anar visualitzant al canal de Youtube de l’Institut d’Estudis Penedesencs, a la pàgina web i al Facebook. Després de la publicació de cada documental es realitza un col·loqui al voltant d’algun dels temes que s’hi tracten. Aquests col·loquis es faran on-line i les inscripcions es gestionen a través de la pagina web del IEP a l’apartat de Contacte.

El dia 21 de novembre, a les 11.30, es realitzarà un col·loqui on participaran Jordi Grau, tècnic de l’Observatori de Paisatge de Catalunya, i Martí Rom, president de l’APSAT, on es parlarà de la diversitat de les construccions de pedra seca presents a Catalunya, així com d’altres construccions rurals existents al país.

Abraham Guillén Villar Coordinador de les XXVIII Jornades d’Estudis Penedesencs

.