32 – Taller de restauració de marges de pedra seca a Begues

El passat 30 de Novembre del 2019 el grup de recuperació del patrimoni popular de les barraques de vinya, camins i arquitectura tradicional de Begues junt amb la col·laboració del Centre d’Estudis Beguetans, Omnium Cultural delegació de Begues, Associació Catalana de Tracció Animal  i el Calendari dels Pagesos vam organitzar una jornada tècnica teòrica/pràctica sobre la restauració del marges de pedra seca a la finca agrícola de Cal Vidu de Begues.

El taller va tenir gran èxit d’acollida amb 34 assistents dividit en una sessió teòrica i una sessió practica de quatre hores en un espai dividit en varis grups on es va treballar directament amb la pràctica d’aixecar una part força important del marge que separa unes feixes agrícoles dividides en terrasses que amb els anys s’havia ensorrat i conseqüentment s’havien anat traient pedres. Finalment la jornada es va acabar amb un dinar acompanyat d’un dia amb una climatologia molt temperada per ser un període de finals de tardor.

El espai on es va actuar té una llargada d’uns 40 mt amb una altura variable entre 2 i 4 mts que es composa de pedra de gres vermella del massís del Garraf o sauló com s’anomena a la zona. Al final de la jornada es va deixar acabat un bon tram de marge d’uns 90 cms d’altura i també acabant un espai amb uns graons per afavorir la comoditat en el moviment entre feixes.

.