27 – Propera restauració d’una barraca a Mont-roig del Camp

El dissabte 21 de març, El GEPEC, el Grup Barracaire de Mot-roig del Camp i l’Associació de Veïns “Muntanya Roja”, organitzen una jornada de treball que durarà tot el dia i que consistirà en la rehabilitació d’una barraca amb un enderroc important. És una construcció que es troba a la partida de la Palma Negra, a la vora del camí de l’Aufinac, catalogada a wikipedra amb el codi 17762.

Es tracte d’una activitat de voluntariat i, sota la direcció de l’Albert Gavaldà, margener, aprendrem a fer un portal i una coberta de falsa cúpula, per tal de tornar-li a la barraca l’aspecte original i, al mateix temps, intentarem posar-nos a la pell d’aquells pagesos que en un passat la van bastir per aixoplugar-se i guardar-hi les eines del camp.

Qui estigui interessat en participar en aquest treball de reconstrucció, cal que s’inscrigui al GEPEC: secretaria@gepec.org

L’hora de trobada és a les 9 del matí a l’aparcament de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp (carretera de Colldejou). Cal portar esmorzar, dinar, aigua i roba i guants de treball.

Des del 2006 s’han restaurat 12 barraques i un tros d’una carrerada.

La darrera restauració es va fer el dissabte 28 de setembre de 2019. Era la barraca catalogada a wikipedra amb el codi 17792.

.

.