265 – Pobla de Cérvoles: exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

Del divendres 28 de juny al dilluns 1 de juliol de 2024 es farà a l’Ermita de Sant Miquel l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” que organitza la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT).

L’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, des de l’inici de la seva itinerància, a Torrebesses el novembre de 2019, amb aquesta edició s’haurà fet 61 vegades a Catalunya. Des de l’abril del 2021 tenim dues còpies fent aquesta itinerància.

En aquests dies es celebraran a la Pobla de Cérvoles(Garrigues) les Jornades de la pedra seca a la Serra la Llena. S’han organitzat exposicions, xerrades, tasts de vins, un taller de pedra en sec, una caminada …  Tot un seguit d’activitats que tenen com a objectiu apropar-nos al món de la pedra en sec a l’actualitat i al futur proper.

De totes elles cal destacar la xerrada “La pedra i la vinya” a càrrec d’en Mateu Esquerda, dels Amics de l’Arquitectura Popular, que es realitzarà el dissabte 29 de juny, a les 18.30 hores, i també la taula rodona sobre “El futur de les construccions de pedra en sec” que es realitzarà tot seguit.

Anteriorment s’ha fet a Torrebesses (Segrià), Castellar del Vallès (Vallès occidental), Amposta (Montsià), Cadaqués (Alt Empordà), Manresa (Bages), Bonastre (Baix Penedès), La Fatarella (Terra Alta), Olot (la Garrotxa), La Bisbal del Penedès (Baix Penedès), Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès), Tortosa (Baix Ebre), Sant Fruitós de Bages (Bages), Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat), L’Arboç (Baix Penedès), Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà), Ulldemolins (Priorat), Sitges (Garraf), Mont-roig (Baix Camp), Móra la Nova (Ribera d’Ebre), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Girona (Gironès), Avinyó (Bages), Campredó (Baix Ebre), Tivenys (Baix Ebre), Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), Sant Pere de Ribes (Garraf), Igualada (Anoia) i la Morera de Montsant (Priorat), La Sénia (Montsià), Rellinars (Vallès occidental), Tarragona (Tarragonès), Bellvei (Baix Penedès), Ginestar (Ribera d’Ebre), Bellvís (Pla d’Urgell), Pla de Santa Maria (Alt Camp), Cervelló (Baix Llobregat), Mura (Bages), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Vila-rodona (Alt Camp), Sant Just Desvern (Baix Llobregat), l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), Roses (Alt Empordà), Subirats (Alt Penedès), Cerdanyola (Vallès Occidental), La Nou de Gaià (Tarragonès), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Cervià de les Garrigues (Garrigues), Viladecans (Baix Llobregat), Gavà (Baix Llobregat), Sentmenat (Vallès occidental), Benifallet (Baix Ebre), Pont de Vilomara i Rocafort (Bages), Begues (Baix Llobregat), Torruella de Montgrí (Baix Empordà), Vinaixa (Les Garrigues), Vilanova i la Geltrú (Garraf) i La Palma de Cervelló (Baix Llobregat).

S’està fent a Vic (Osona) i Olesa de Montserrat (Baix Llobregat).

Durant el que queda del 2024 anirà a: El Soleràs (Les Garrigues), Taradell (Osona), Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès), Verdú (Urgell), El Catllar (Tarragonès), Tàrrega (Urgell), Vallirana (Baix Llobregat) i Port de la Selva (Alt Empordà).

Per ara són 69 indrets en 5 anys, del novembre de 2019 fins el desembre de 2024.

El catàleg de l’exposició (10 euros) es pot aconseguir a:

https://llibreria.gencat.cat/product_info.php?products_id=9723

.

.

.

.