263 – Llibre “El patrimoni Unesco a Catalunya. Tradicions i espais únics i irrepetibles”

Viena Edicions acaba de publicar aquest llibre, d’Aure Farran Llorca, dedicat als indrets i tradicions que han estat declarats patrimoni per la UNESCO. Hi ha col·laborat el diari “Ara”, “Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Diputació de Tarragona.

Els capítols 06, 07 o 08 estan centrats en la pedra seca. Són. “Construcció amb pedra seca: la veritable tècnica de construcció ecològica i sostenible”, “De barraques a pous, tot el que permet construir la pedra seca” i “Rutes per descobrir paisatge fets de pedra seca”.

Cal remarcar punts dedicats a “Un ofici de futur” (sobre l’Associació Gremi dels Margers de Catalunya”), “Una exposició itinerant que posa en valor la tècnica” (sobre “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”) i “Wikipedra o com dur el patrimoni de la pedra seca a la butxaca” (sobre la base de dades de pedra seca a Internet).   

A més, hi trobareu d’altres capítols dedicats a, entre d’altres, els castells, la Patum, Palau de la Música, Monestir de Poblet, Sagrada Família, Tàrraco…

.

.

.

.

Casa de les Tines (Talamanca)

.