243 – – Inauguració a Begues de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El dissabte, 3 de febrer, al Petit Casal de Begues es va fer l’acte d’inauguració de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, que hi serà fins al dia 17 de març de 2024.

La presidenta del Centre d’Estudis Beguetans, Elicinia Fierro, va donar la benvinguda als assistents. A l’acte d’inauguració hi va assistir Joan M. Vives, membre de la junta de l’APSAT, qui va comentar què es podia veure a l’exposició amb la conclusió que qualsevol iniciativa que es faci en relació a la pedra seca, és un homenatge a les generacions que ens han precedit.

Seguidament va prendre la paraula Victor Mata, del Centre d’Estudis Beguetans que va fer una explicació sobre l’inici i la catalogació de les barraques del municipi i el nou valor que se’ls hi pot donar a les construccions de pedra seca. Finalment, Jordi Sánchez, va explicar la relació de la pedra seca amb l’agricultura sostenible i el seu interès com a refugi de fauna i flora.

Seguidament, els visitants, van poder veure l’exposició on a més hi havia una mostra d’eines que fan servir els membres del Centre d’Estudis Beguetans en el seus treballs en pedra seca, així com un parell de plafons on s’indicava les tasques de recuperació de construccions de pedra seca, així com les mostres de Land Art que s’han fet.

.

.

.