236 – Inauguració al Pont de Vilomara de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

Aquest divendres 12 de gener de 2024 ha tingut lloc la inauguració oficial de l’exposició “Tota pedra fa paret: la pedra seca a Catalunya”. L’acte ha comptat amb la presència del Sr Eduard Mata, Conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, el Sr Enric Campàs, Alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, el Sr Albert Pérez, regidor de turisme de l’Ajuntament, i el Sr Joan Roura, membre de l’APSAT qui, després de la intervenció de les autoritats, ha realitzat una visita guiada a l’exposició per al grup d’assistents. El recorregut ha acabat amb la degustació d’una copa de vi del Celler Mas St Iscle de la DO Pla de Bages.

El municipi té una connexió especial amb la pedra seca al tenir un gran patrimoni que el lliga al seu passat vitivinícola i a les feines del camp: barraques, tines, feixes, dipòsits d’aigua, forns, … a més de ser un dels municipis amb més construccions de pedra seca catalogades.

L’exposició, ubicada a la biblioteca municipal des del passat 21 de desembre, ha rebut molt bona acceptació, un bon nombre de visitants. Encara es podrà visitar fins el 4 de febrer.

.

.

.

.