219 – Inauguració a Gavà de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

Activitats al voltant de l’exposició:

Dijous 21 de setembre, a les 19 h

Inauguració de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

La inauguració va comptar amb la presència de Ramon Artigas, responsable de catalogació i membre de l’APSAT (Associació per la Pedra seca i l’Arquitectura tradicional). L’exposició, que itinera al Museu de Gavà es podrà a veure a les instal·lacions de la Torre Lluc fins al 5 de novembre de 2023.

Diumenge 15 d’octubre, a les 12.15 h

Sortida a les terrasses i barraca de Les Ferreres.

Les muntanyes que envolten Gavà estan plenes de construccions de pedra seca, fent murs de marges, o petites barraques. Vols conèixer les més properes a la ciutat i col·laborar en el seu manteniment? Les entitats Quercus i UME, i el Museu de Gavà us proposen un passeig verd fins a Les Ferreres, per conèixer en viu com son aquestes estructures i ajudar al seu manteniment.

Cal portar guants de treball, aigua i calçat adequat.

Punt de trobada: Benzinera “La Bòbila” (Av. De Joan Carles I, s/n, Gavà)

Per a totes les edats

Dissabte 28 d’octubre, a les 9 h

Sortida a les barraques de Mont-ras.

El conjunt del Mont-ras el formen 4 cabanes situades al sud-est del pic de les Agulles. s’utilitzaven com a refugi per als pagesos i les seves famílies, per fer-hi nit mentre durava la verema, i per deixar-hi les eines i utensilis. Si en vols conèixer més, gaudir d’un entorn natural privilegiat, uneix-te al sortida a càrrec de les entitats Quercus i UME, en col·laboració amb el Museu de Gavà.

Punt de trobada: Benzinera BP de Begues (BV-2041, KM 8.3, 08859 Begues).

Cal portar calçat adequat.

.

.

.

.

.