213 – Inauguració a Viladecans de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El dijous, 7 de setembre de 2023, a la Torre del Baró, una fortificació del segle XIV, feta amb pedra sorrenca vermella de la zona es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”.

L’espai on es va ubicar l’exposició estava plena de gom a gom. L’acte de inauguració va començar amb unes paraules d’Encarna Garcia, tinenta d’alcalde de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Viladecans qui va explicar l’interès que tenien de poder gaudir de l’exposició.

A continuació va intervenir Joan M. Vives, membre de la Junta de l’APSAT, qui va explicar què es podia veure a l’exposició i que la finalitat era admirar i valorar el patrimoni de la pedra seca.

Seguidament va prendre la paraula Jaume Lligadas del Grup Tres Torres de Viladecans, una associació que es dedica a la recerca i restauració de barraques del municipi; va fer un repàs a les barraques que han anat trobant i restaurant durant el temps de vida de l’associació.

Finalment l’Alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va manifestar la seva satisfacció per poder tenir l’exposició i va valorar l’interès del patrimoni local.

A més dels plafons de l’exposició n’hi havien uns altres fets per l’Ajuntament on es mostrava l’activitat en relació a la pedra seca del Grup Tres Torres.

Una copa de cava va cloure l’acte. Aquesta inauguració va ser el punt inicial de la Festa Major del municipi.

.

.

.

.

.

.