177 – Torrebesses: Ruta de l’oli i la pedra seca

Una cinquantena de persones han gaudit de la primera ruta de l’oli i la pedra seca del Fòrum de l’Oli de Torrebesses

La ruta turística teatralitzada ha permès descobrir el patrimoni de Torrebesses lligat a la producció d’oli i ha finalitzat amb un tast de productes del territori a la Cooperativa del municipi, que acaba d’estrenar agrobotiga. La proposta forma part del Fòrum de l’Oli 2024, que per primera vegada programa una activitat per públic no professional.

Una cinquantena de persones han gaudit aquest dissabte, dia 20 d’abril, de la  primera ruta de l’oli i la pedra seca dins el Fòrum de l’Oli d’Oliva Verge Extra de Torrebesses. Una proposta oberta al públic, que té per objectiu descobrir indrets i patrimoni del municipi, així com la seva història lligada a la producció d’oli. La visita, teatralitzada i musicada de la mà del grup Teatralitzat i en col·laboració amb el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca, ha inclòs una ruta de proximitat de la pedra seca, visita al Molí del Bep de Canut i a l’Església nova.

La jornada ha finalitzat amb un tast de productes del territori a la Cooperativa del municipi, que acaba d’estrenar la seva agrobotiga. La proposta ha atret a un públic familiar procedent de les comarques de Lleida, Tarragona i Barcelona.

La ruta s’emmarca en el marc del Fòrum de l’Oli 2024 organitzat per l’Ajuntament de Torrebesses, que per primera vegada s’ha volgut obrir a un públic no professional amb aquesta activitat. Des del consistori celebren la bona acollida i l’alcalde, Mario Urrea, ha destacat la importància “de mostrar a la ciutadania la història i vinculació del territori amb la producció de l’oli d’oliva”. “Aquest coneixement contribueix a la valoració del producte i influeix en el procés de compra, per això hem de treballar també a fons des de l’àmbit turístic”, ha afegit Urrea.

L’activitat ha estat impulsada per l’Ajuntament de Torrebesses i ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida.

.

.

.