172 – Inauguració a Sant Feliu de Llobregat de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El divendres, 13 de gener de 2023, a l’Ateneu Santfeliuenc es va fer la presentació de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”.  La sala d’actes estava plena de persones interessades en l’exposició que començava aquell dia i que s’allargarà fins al dia 26 de febrer.

 L’acte de presentació de l’exposició va començar amb la benvinguda de Sussagna Artigas, presidenta de l’Ateneu. Tot seguit, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, va mostrar-se molt satisfeta per poder tenir aquesta exposició i va encoratjar al públic a participar en les jornades complementàries que es faran al municipi. En nom de l’APSAT va prendre la paraula, Joan M. Vives, membre de la Junta, qui va valorar positivament l’interès que va despertar l’exposició atesa la gran quantitat de persones que hi assitien; també va fer un repàs als plafons de l’exposició i va acabar la seva intervenció amb una crida a la valoració del patrimoni de la pedra seca.

Finalment, Sílvia Requena de l’Agrupació de Recerca i Estudis de Sant Feliu de Llobregat va presentar les activitats que es faran de manera complementària a l’exposició.  Aquestes activitats són dues xerrades; una sobre el Museu de Camins i Wikipedra i l’altra sobre la pedra seca a Collserola. També hi haurà dues sortides divulgatòries per veure elements de pedra seca.

Al vestíbul de l’Ateneu es va instal·lar una exposició sobre la pedra seca a Sant Feliu de Llobregat. Es tracta de sis plafons on es fa referència als elements que es poden trobar al municipi: marges, barraques, forns de calç i altres construccions fetes amb la tècnica de la pedra seca. Serà una exposició atemporal que està previst faci una itinerància per escoles, instituts i altres equipament culturals de la ciutat.

Per tant cal valorar molt positivament l’interès que ha despertat l’exposició al municipi de Sant Feliu de Llobregat.

.

Enregistrament de la inauguració:

.