165 – La 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca supera el centenar d’activitats

.

La tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca, que se celebrarà entre el 25 de novembre i el 4 de desembre de 2022, ha superat el centenar d’activitats confirmades arreu de Catalunya les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, la Catalunya Nord i Andorra.

Divulgació, aprenentatge i descoberta són els tres grans eixos d’activitats que agrupa la Setmana de la Pedra Seca. El ventall d’activitats és molt ampli i entre les més de cent activitats confirmades per aquest 2022 hi ha exposicions, xerrades divulgatives, presentacions de llibres, jornades, sortides, tallers de construcció amb tècnica de pedra seca i voluntariats de reconstrucció de marges i barraques o de neteja d’entorn de barraques. A més, hi ha moltes propostes de descoberta del territori i de les construccions de pedra seca a través de rutes i visites guiades, caminades, excursions o rutes amb tastos de productes local. Algunes ja han començat aquest mes de novembre però el gruix  d’activitats es farà entre el 25 de novembre i el 4 de desembre de 2022. Tot plegat, enfocat a mostrar la quantitat, qualitat i diversitat del patrimoni de pedra seca al territori.

Entre els entitats organitzadores hi ha administracions públiques, biblioteques, museus, associacions culturals, centres excursionistes, denominacions d’origen o entitats que treballen pel món rural i per la defensa del medi ambient. Destaquen especialment les associacions i grups de defensa del patrimoni que treballen en diferents punts del territori per mantenir les construccions de pedra seca i donar a conèixer aquesta tècnica.

La 3a Setmana de la Pedra Seca coincideix amb el 4rt aniversari de la declaració d’aquesta tècnica com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO i omplirà el mapa d’activitats al voltant de la pedra seca a Catalunya, Illes Balears, Comunitat Valenciana, la Catalunya Nord i Andorra. Tota la informació i el mapa d’activitats pot consultar-se al web www.setmanapedraseca.cat.

.