164 – El Grup de pedra seca del Centre Excursionista del Penedès restaura una barraca de Sant Martí de Tous

La secció de Reconstrucció de barraques de Pedra Seca del Centre Excursionista del Penedès (CEP), ha fet una actuació de reparació de la Barraca del camp de Casagran del municipi de Sant Martí de Tous a la comarca de l’Anoia durant el mes de gener i febrer del 2024.

Una vegada acabada la reconstrucció, l’escola Cérvola Blanca de Sant Martí de Tous va visitar la barraca per veure el resultat d’aquesta intervenció. El grup de treballadors voluntaris encarregats de restaurar la barraca van ser els encarregats d’explicar la història de les construccions en pedra seca: qui construïa aquestes barraques, perquè servien, com

estaven construïdes…

Des del Centre Excursionista del Penedès (C.E.P.), creiem que el futur d’aquest patrimoni passa perquè la societat i les administracions donin el valor que es mereixen a aquestes construccions, i que l’exemple de l’escola de Sant Martí de Tous es pugui repetir en altres municipis.

Des del grup de pedra seca, que des de l’any 2016 intentem reconstruir totes les barraques que podem dins de les nostres possibilitats, convidem les escoles a visitar les barraques que han sigut restaurades, i que coneguin sobre el terreny com estan fetes i perquè es van construir. La conscienciació dels infants sobre el valor del patrimoni natural i arquitectònic que ens envolta en el nostre territori, és el valor diferencial que portarà els infants a estimar i respectar l’entorn natural d’una manera sostenible.

.

.

.

.

.

.

.