159 – ASSEMBLEA DE CASTELLAR (22 d’octubre juny de 2022)

ASSOCIACIÓ PER LA PEDRA SECA I L’ARQUITECTURA TRADICIONAL (APSAT).

L’alcalde de Castellar Ignasi Giménez i el company Joan Roura va donar la benvinguda als assistents.

L’assemblea del 2022 s’ha fet al Edifici Cultural.

Van participar a l’assemblea: Grup Barraquer El Drac Verd (Sitges), Grup barracaire de Mont-roig del Camp (Baix Camp), Centre Excursionista de Castellar (Vallès Occidental), Centre Excursionista del Penedès, Centre d’Estudis Cadaquesencs (Alt Empordà), Joan M. Vives Teixidó (Barcelonès), Antoni Salvador (Tarragonès), Sergio Coll (Baix Camp), Antoni Riva (Bages) i J. M. Fortià de GRETA (Grup d’Estudi de la Tradició arquitectònica).

TEMES:

Junta actual:

President: J.M. Martí Rom

Vicepresidenta: Esther Bargalló

Secretari: J. M. Fortià

Tresorer: Robert Rovira i Ferré i Ferré

Vocals: Joan Roura (Restauracions), Ramon Artigas (Catalogació / Wikipedra) i J. M. Vives Teixidó (Actualització Blog Etnologia)

Es va llegir i comentar els temes que ja us vàrem avançar prèviament. Teniu aquest arxiu annexat.

Es va comunicar la baixa de l’APSAT d’ADRINOC doncs deixen de treballar en la pedra seca i l’alta de Maite Oliva, impulsora d’aquests temes dins d’ADRINOC.

Es va aprovar l’augment de les quotes, eren les mateixes des de 2011, a 40 euros les entitats i 20 els particulars. L’objectiu es tenir una mica més de fons per possibles incidències informàtiques, com així ha estat aquests darrers dies. Això suposarà un increment de 385 euros l’any.

Tal com deia a informe previ de l’assemblea, actualment tenim 1.874,38 euros. Dels quals haurem de descomptat 500 euros com aportació al llibre de la XI Trobada, que sortirà pels volts d’inici d’any 2023.

En els darrers dies hem tingut problemes informàtics, caiguda del servidor on tenim allotjat el web degut a un atac conseqüència de les trameses massives que anem fent informant de les notícies que es van produint. Acabem d’implementar una aplicació que permeti fer-ho minimitzant que es torni a produir aquella situació. Acabem de fer, dimecres 26 de’octubre, la primera tramesa utilitzant aquesta aplicació.

El company del Centre d’Estudis de Cadaqués, J. M. Villena, va aprofitar l’assemblea per informar de l’estat de la XII Trobada que es farà del 20 al 22 d’octubre de 2023.

Com a conseqüència de que a l’octubre del 2023 hi haurà la Trobada, l’assemblea anual de l’APSAT es farà el 8 ó 15 de juny de 2023.

En aquesta assemblea del 2023 tocarà fer renovació de la junta; es fa cada cinc anys.

Addenda

L’Assemblea es va acabar prop de les 13,30 hores. A continuació, els participants van poder gaudir d’una visita, acompanyats pel company Joan Roura, a una barraca de nova construcció en una rotonda de Castellar. 

.

.