157 – Inauguració al Pla de Santa Maria de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El dissabte 15 d’octubre de 2022 va tenir lloc la inauguració de la exposició  al Pla de Santa Maria.

Va ésser una inauguració atípica, pel fet de coincidir amb la inauguració de la Fira del Vent dins el recinte de La Fabrica i quedar barrejada amb diverses exposicions i esdeveniments.

Va assistir-hi el Ramon Artigas com representant de l’APSAT, en presencia de l’alcalde  del Pla Sr. Mateu Montserrat, el president de la Fira del Vent Martí Rull, la regidora de Comerç i Turisme Isabel Grau i del secretari de Junts Jordi Turull.

Ramon Artigas va fer una explicació de l’APSAT, del recorregut que fins ara ha tingut la exposició, dels plafons exposats, va ressaltar la importància de les construccions de pedra seca del Pla de Santa Maria, que com membre del Drac Verd de Sitges coneix perfectament el territori al haver estat més de 12 anys catalogant-hi barraques, considerant que són molt grans i de tipologies molt diverses, i també va esmentar el Manel Tosas i el Ruben Palomar, dos vilatans que des de fa anys han col·laborat amb la catalogació a Wikipedra de construccions del Pla.

Tot i que els plafons estaven alineats contra una paret i no tenien massa vistositat, si que hi havia molta gent interessada seguint tota l’explicació que fan de la pedra seca a Catalunya.

La exposició “Tota Pedra fa Paret. La Pedra Seca a Catalunya” estarà solament dissabte i diumenge al recinte firal, però a partir del dilluns 17 d’octubre serà traslladada a les dependències de l’ajuntament del Pla, on es podrà visitar fins el 27 de novembre.

.