149 – En marxa el Camp de Treball internacional de joventut a Subirats, restaurant patrimoni de Pedra Seca

Del 16 al 30 de juliol del 2023 s’està desenvolupant la 4ª Edició del Camp de Treball de Joventut de la Generalitat a Subirats, amb caràcter internacional. Son 16 joves, d’entre 18 i 25 anys, de procedència tant variada com Cuba, Mèxic, Rússia, Corea del Sud, França, Itàlia, Txèquia i Alemanya, amb 2 monitors de Fundesplai i 5 del Centre d’Estudis de Subirats, secció de Pedra Seca.

En la sala del Subijove d’Ordal, la Regidora de l’Ajuntament de Subirats Maria Carbó els hi va donar la benvinguda institucional i a continuació el membre del Centre d’Estudis de Subirats Jaume Rovira els hi va fer una explicació documentada amb vídeos i fotos amb els coneixements inicials sobre el món de la pedra seca i la seva aplicació a Subirats.

La feina de camp planejada consisteix en la reconstrucció de dos trams de marge de pedra seca esllavissat del nucli de El Pago, al davant mateix de N-340; en la feina de controlar el creixement de l’heura sobre el marge; en la restauració del camí de Can Rossell a Savall i en la reparació de diverses barraques del nucli d’Ordal. 

.

.

.

.

.