148 – Inauguració a Bellvei de l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”

El divendres 19 d’agost del 2022, al Centre Cívic La Patronal, de Bellvei (Baix Penedès), i davant de nombrós públic, es va inaugurar l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, una mostra itinerant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT). 

La  inauguració va anar a càrrec del Sr. Gerard Colet i Mañé, alcalde de l’Ajuntament de Bellvei, que va ressaltar la importància en la preservació dels elements de pedra seca i del paisatge rural, hereus dels nostres avantpassats, i de Xavier Lladó Montoliu, 3er. Tinent d’alcalde i Regidor de Festes i Turisme, que va destacar el patrimoni de la pedra seca com un motiu per conservar-lo i atraure turisme. 

En representació de l’APSAT va parlar Robert Rovira i Ferré, tresorer de l’Associació que va incidir en diferents aspectes de l’exposició, i el funcionament i actes de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Drac Verd de Sitges, així com ressaltar el premi europeu recentment atorgat a Wikipedra, l’European Heritage Award / Europa Nostra Award 2022. 

Aquesta exposició es podrà veure fins el 2 d’octubre de 2022, en horari de 16.00 a 20.30 hores, de dilluns a divendres. 

.